ACTIVITATS, TALLERS I XERRADES

FIRA NATURA 2019 - Últimes notícies

FIRA NATURA 2019, ja pràcticament la tenim aquí!!

I per fi ha arribat el moment de revelar en primícia alguns dels conferenciants de l'edició d'enguany. Tens curiositat de saber qui són? 

Divendres 8 de març del 2019
Acte d'inauguració - Toni Albà

En aquesta vint-i-unena edició de Fira Natura tindrem el plaer de poder comptar amb la participació de Toni Albà a l'acte d'inauguració que tindrà lloc el dia 8 de març a les 17:30.

Antonio Albà Noya, millor conegut com a Toni Albà, és un destacat humorista, actor i director català. La seva formació com a actor la va fer passant per diferents escoles de teatre, destacant especialment el seu pas per El Timbal, i posteriorment per l'Institut del Teatre. Per complementar els seus estudis i guanyar més experiència en la indústria, es va formar a l'escola parisenca Jacques Lecop, allà va tenir la gran oportunitat de llançar la seva carrera a França participant en l'espectacle Opération Fu. Va estar allí durant més de 4 anys.

Albà com a actor té un currículum molt extens, els seus treballs van des dels anys 80 fins a l'actualitat. 

La seva primera aparició a la televisió va ser a TVE, amb el programa Quitxalla. Després d'això, pràcticament de manera ininterrompuda, ha aparegut en diversos programes d'entreteniment de les televisions espanyoles. També ha participat en nombroses obres de teatre, i ha tingut algunes aparicions a la pantalla gran, amb pel·lícules com El coronel Macià, Mil cretins, entre altres. Actualment és conegut pel públic per les imitacions que realitza a Polònia i Crackòvia, programes que s'emeten a TV3.

Si vols tenir l'oportunitat de poder conèixer a l'actor en persona i gaudir de la seva intervenció en l'acte d'inauguració de la Fira, t'esperem el dia 8 de març a la Fira de Lleida (Camps Elisis).

 

 

Dissabte 9 de març del 2019
“Dime cómo respiras y te diré cómo
vives” - M. Àngels Farreny.

M. Àngels Farreny és fundadora i directora de Natura respira 3.0. Té més de 15 anys d'experiència que l'avalen com a Entrenadora Personal de Respiració, Educació Corporal i Lideratge.

2011 va ser l'any en què va decidir posar en marxa el seu projecte Natura Respira 3.0, una escola que ofereix un variat nombre de tallers que tenen com a finalitat ensenyar a la gent a viure una vida més plena i conscient, respirant d'una manera més adequada. 

M. Àngells Farreny és autora del llibre “Dime cómo respiras y te diré cómo vives”, el qual presentarà en la conferència que impartirà el dia 9 de març, donant-nos unes petites pinzellades, sobre les coses més importants. 

Respirar bé és essencial si volem cuidar de la nostra salut. És una cosa bàsica que tots fem, però no tothom ho fa correctament. Per això l'objectiu de Farreny en aquesta conferència, serà presentar-nos una petita guia que ens ajudi a millorar la nostra respiració adoptant una postura més adequada i natural.

Si vols una vida més saludable i plena, no et pots perdre aquesta conferència sobre les claus de com respirar correctament.

Boscos saludables: el secret dels arbres -Secundino López Pousa

El Dr. López Pousa és un metge especialista en medicina interna i en neurologia. L'any 1972 es va llicenciar a la Universitat de Santiago de Compostel·la.

La seva carrera professional com a metge la va iniciar l'any 1974 a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona i 5 anys després va començar a treballar a l'Hospital Santa Caterina de Girona, on és cap de la unitat de recerca i de la unitat de neurociència i coordinador de la Unitat de Valoració de la Memòria i les Demències.

La majoria de les seves investigacions i els seus treballs sempre han estat lligats a l'estudi de les malalties neurològiques.

Els seus treballs científics han estat publicats en nombroses revistes nacionals i també internacionals, els quals se centren principalment en l'estudi de les demències i els trastorns cognitius en l'envelliment cerebral, a més a més també és autor i editor de vuit llibres especialitzats.

Per nosaltres serà un plaer tenir-lo com a conferenciant el dia 9 de març, a la Fira natura 2019, i que comparteixi amb nosaltres part dels seus coneixements.

“Aprende a escuchar tu cuerpo” - Quim Vicent. 

Joaquim Vicent és Director de la Clínica Arvila Magna de Barcelona i autor del llibre "Aprende a escuchar tu cuerpo", el qual presentarà a la conferència que realitzarà el dia 9 de març a Fira Natura 2019.

Gràcies a la seva experiència de més de 15 anys de pràctica en osteopatia i en medicina integrativa, Quim Vicent ens donarà unes pautes per saber com identificar, prevenir i millorar els símptomes que afecten el nostre benestar.

Quim és expert en certes disfuncions com les hèrnies discals, la fibromiàlgia, els dolors articulars, el malestar de llarga durada i els trastorns resistents als tractaments convencionals.

La seva visió de cadascun de nosaltres com un tot complex i fascinant li porta a la convicció que la clau de la nostra salut està en la visió del cos d'una manera global, on tot està connectat.

Si vols aprendre a escoltar millor el teu cos per poder tenir cura de la teva salut, no ets pots perdre aquesta conferència. No deixarà indiferent a ningú.

Diumenge 10 del març de 2019
Si no badem, la cuina ens brinda: Diàleg amb la Natura, plaer gastronòmic i vida saludable - Carme Ruscalleda. 

Finalment aquest any podrem comptar amb la participació d'aquesta gran cuinera catalana, com a conferenciant a la Fira Natura 2019. 
 

Carme Ruscalleda és coneguda dins del món culinari pel seu gran esperit innovador i per haver sigut la primera xef catalana en aconseguir tres estrelles Michelin. Malgrat que sempre li ha agradat incorporar noves tècniques i estils en la seva cuina, sempre s'ha mantingut fidel a la tradició culinària catalana.

Els seus primers passos en el món de la cuina, els va donar després d'estudiar comerç mercantil, agafant la direcció del negoci familiar de Xarcuteria. A finals dels anys 80 obre juntament amb el seu marit, Toni Balam, el Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, i al 2004 obre al Japó un altre més, el qual actualment compta amb tres estrelles Michelin.

Ruscalleda és una gran xef catalana, que amb els anys s'ha anat consolidant a lo més alt, ha sigut guanyadora de diversos premis culinaris, entre ells, el premi Cocinero del año, el de Gourmetour 2004, entre molts altres més, i ha publicat diversos llibres de cuina. 

Si tens ganes de saber com millorar la teva dieta seguint els consells d'una gran de la cuina, no et pots perdre aquesta cita.

Tendència gastronòmica basada en menjar els aliments en el seu estat més vital influint en nosaltres i en la societat. Javier Medvedovsky

Javier Medvedovsky és un xef argentí que es va formar com a cuiner al Instituto Argentino de Gastronomía.


Ell ens explica que des de finals dels anys 90 fins al 2005 va experimentar amb diversos estils de cuina, cosa que ha fet que tingui un bagatge culinari bastant important. Ha treballat en restaurants tradicionals italians, argentins, bascos… i ha tingut l'oportunitat de formar part de l'equip d'un restaurant amb 3 estrelles Michelin.

Actualment la passió d'aquest xef és el món del Raw Food, o menjar crudivegà, segons ell aquest món va despertar en ell les ganes de transmetre a la gent un estil de vida més sa i natural. 

Tenint present aquest objectiu, va crear el seu projecte Espiritual Chef, per a desenvolupar un estil de cuina que busca crear art i plaer, per a regalar als comensals una experiència culinària inoblidable.

La filosofia de vida de Javier “és ser conscient de cada acte que fem en la vida, connectant i respectant no solament les lleis de la societat, sinó també les lleis de la naturalesa"

Si vols viure una experiència culinària d'allò més espiritual, no et pots perdre el seu show cooking.

Entendre, prevenir i tractar la diabetis tipus 2 - Martina Ferrer.

Martina Ferrer és una diestista-nutricionista i experta en psiconeuroinmunología. Fisioterapeuta i especialista en acupuntura i Medicina Xinesa. 

Actualment passa consulta de nutrició de forma presencial en diferents centres de salut i benestar a la província de Barcelona i també és la directora nutricional de la consulta del “Ets el que menges”.

A més, és formadora, imparteix conferències i tallers, col·labora amb mitjans de comunicació i és autora del llibre Desdejunis Saludables.

Segons ella, “hi ha diferents tipus de diabetis, una de les més freqüents és la diabetis tipus 2. En fases inicials es pot tractar amb medicació, però en general pot prevenir-se perfectament duent a terme una alimentació i uns hàbits de vida més saludables” Aquests seran els principals punts que desenvoluparà en la conferència que impartirà el dia 10 de març.

L'objectiu de la dietista Ferrer no és només que mengem millor, sinó que ajudar-nos a recuperar la nostra vitalitat i benestar en tots els sentits, així que no et pots perdre la seva conferència, t'hi esperem.

Medicina higienista i autogestió de la salut - Pablo Saz Peiró

El Dr. Pablo Saz Peiró és un expert en la medicina higienista i un dels majors referents en Medicina Naturista. Els seus amplis coneixements sobre aquests àmbits es veuen recolzats pel seu llarg recorregut professional, el qual l'hi ha permet guanyar molta experiència i saviesa sobre aquestes matèries.

L'any 1979 el doctor Saz es va llicenciar en Medicina i Cirurgia en la Facultat de Medicina de la Universitat de Saragossa. Gràcies a la seva Tesi doctoral, el qual va titular “Fuentes mineromedicinales de la provincia de Huesca” en 1990, va obtenir la qualificació de Doctor Cum laude en Medicina i Cirurgia.  

Tres anys després va iniciar la seva carrera com a docent en el Departament de Microbiologia, Medicina Preventiva i Salut Pública de la Facultada de Medicina de la Universitat de Saragossa. També és director-Coordinador del Curs de Postgrau de Medicina Naturista en la mateixa universitat. 

Al 2002 es va convertir en un membre d'Honor de la Càtedra de Medicina del Instituto superior de Ciencias Médicas  J. Finlay de Camagüey, Cuba.

Ha realitzat diverses col·laboracions i ha estat publicat en diferents revistes de caràcter científic com, Integral, Corricolaria, Natura Medicatrix i Cos Ment. A part també és el director de la Revista Medicina Naturista. 

Per tot això, per a nosaltres serà un grandíssim honor comptar amb la seva participació en la Fira Natura 2019. El 10 de març ho tindrem amb nosaltres. No t'ho perdis. També participarà en la taula rodona sobre “Els beneficis de les medicines complementàries”

Taula rodona: Els beneficis de les medicines complementàries - Manuela Cuevas.

La Dr Manuela Cuevas és una experta en homeopatia i les medicines complementàries, per aquest motiu el dia 10 de març tindrem el plaer de comptar amb la seva participació a la taula rodona que tindrà lloc a les 13:00h. 

L'any 1983 es va llicenciar en Medicina i Crugia en l'autònoma de Barcelona. Pocs anys després d'acabar la seva llicenciatura va diplomar en el Postgrau en Homeopatia, per l'Escola d'Homeopatia de Mèxic.  

Des de llavors ha col·laborat com a doctora especialista en ginecologia preventiva als Centres de Planificació Familiar de Barcelona. També va realitzar aquest mateix paper treballant a l'ajuntament de Santa Coloma de Gramanet.

Si tens interès en conèixer quina és la seva postura respecte a les medicines complementària, no et pots perdre la seva intervenció a la taula rodona que es realitzarà el dia 10 de març. T'esperem!!

La visió de l’acupuntura sobre les noves troballes del cor - Antoni Tribó

Antoni Tribó és un acupuntor amb 20 anys d'experiència. El Dr. Antoni Tribó l'any 1978 es va llicenciar en Medicina I Cirurgia a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Des de l'any 1984 amb la seva consulta mèdica ha tractat les dolències de centenars de pacients, de fet la seva consulta és la primera de Lleida que centra exclusivament en la medicina integrativa.

El seu objectiu és oferir als seus clients un servei que sigui innovador i sobretot de qualitat. La seva finalitat com a professional és "millorar els instruments de curació i suport als meus pacient, per abordar la seva salut de forma global."

El 10 de març tindrem el plaer de tenir-lo com a conferenciant a la Fira Natura, per ens parli sobre l'acupuntura. També participarà en la Taula Rodona que tindrà lloc al mateix dia 13:00h, juntament amb el Dr. Saz i la Dr. Manuela Cuevas, titulat “Els beneficis de la Medicina Complementari”. Serà de lo més interessant!!

Continuem revelant més

CONFERENCIANTS

Divendres 8 de març del 2019
Els bacteris que viuen amb nosaltres: la clau de la nostra salut? - Joan Miró Blanch

Joan Miró Blanch es biòleg, llicenciat per la universitat de Girona on va estudiar els bacteris i els seus ancestres en comunitats aquàtiques. Posteriorment va treballar al departament de R&D en una empresa privada belga, enfocada al diagnòstic precoç del càncer. Seguidament es va traslladar a Londres on va treballar en un servei de seqüenciació massiva de l'ADN a la universitat Imperial College London. 

 

Tornar al mon acadèmic li va obrir les portes a la seva posició actual com a estudiant de doctorat (amb finançament europeu) en Biomedicina a la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona. La seva investigació vol esbrinar el paper que la microbiota intestinal (els microorganismes que viuen dins els nostres intestins) juga en la nostra salut. 

 

Durant la seva xerrada ens parlarà sobre com adquirim la microbiota intestinal, quines funcions té, com evoluciona al llarg de la vida, la relació entre algunes malalties i un desequilibri de la microbiota, com podem cuidar la nostra microbiota, prebiòtics i probiòtics, aplicacions actuals de la microbiota com a teràpia i quina es la perspectiva de futur en aquest camp d'investigació.

 

Per nosaltres és un plaer poder tenir-lo el divendres, a les 18.30, a la Fira Natura 2019 com a conferenciant, perquè ens parli sobre la microbiota intestinal.

 

Si vols aprendre més coses sobre els bacteris que viuen amb nosaltres no et pots perdre la seva ponència.

Dissabte 9 de març del 2019
L’agricultura biodinàmica, 90 anys d’Història, present i futur de l’agricultura conscient - Jordi Querol

Jordi Querol des de l’any 2000 s'ha convertit en un expert de l'agricultura biodinàmica, gràcies a una formació de 3 anys en Agricultura Biodinàmica i Antroposofia, i des del 2005 és el director de Dreiskel.

 

La filosofia de la seva empresa “és fer de l'agricultura una forma de veure i reconèixer la nostra terra, com un ser individual viu, el qual, forma part d'un Cosmos i ensenyar a interactuar amb tots aquest tipus de forces.”

 

A part de ser el director de Dreiskel, també és el president de l'Associació Terradinàmica, membre de la junta rectora del grup Internacional de preparats Biodinàmiques, antre altres coses.

 

Des de la seva empresa ofereix dos tipus de serveis, un d'assessorament en agricultura biodinàmica, i una altra en formació, amb cursos, xerrades, tallers….

 

Si vols descobrir les claus de l'agricultura biodinàmica de la mà d'un expert com Querol, t'esperem el divendres a les 19.00 a la Fira Natura 2019.

Llarga vida, salut i Reiki - Joan Piquer

Joan Piquer és un expert en Reiki i realitza de manera regular cursos de Reiki Tradicional i Modern a Barcelona. Va rebre la seva formació com a mestre al Japó. L'objectiu de Joan Piquer és “difondre el veritable Reiki perdut en el temps degut a la Segona Guerra Mundial” 

 

Ell no només realitza els seus cursos i tractaments a la ciutat de Barcelona, de fet, des de l'any 2007 s'ha mogut per diversos països, per formar a la gent i donar a conèixer aquest mètode a la resta del món.

 

Ha escrit diversos articles sobre el Reiki i ha col·laborat amb diferents hospitals públics per a donar sessions de Reiki en les plantes d'Oncologia i Matern Infantil. 

 

El dissabte a la 13.00 el tindrem amb nosaltres. No podeu faltar, si esteu interessats en aprendre més coses sobre el Reiki.

Fibromiàlgia, Fatiga crònica i Sensibilitat Química Múltiple - Anna M. Cuscó

Anna M. Cuscó és una doctora i psicòloga de la Universitat Autònoma de Barcelona. És especialista en Medicina Psicosomàtica i en l'afrontament i adaptació psicològica en malalties de llarga evolució, donant-li una principal atenció a patologies com la Fibromiàlgia i el Síndrome de Fatiga Crònica.

 

De fet, actualement és la presidenta de la Fundació per a la Fibromiàlgia i el Síndrome de Fatiga Crònica. Temes dels quals ens parlarà amb bastant detall a la Fira Natura 2019.

 

En el seu currículum professional consta que ha treballat a l’Intitut Mèdic de Sarrià, al Centri Mèdic “Les Moreres” , entre altres.

 

A més, també és professora de Pràctiques del Màster de Psicologia Clínica i de la Salut, de l’ISEP de Barcelona. I és co-autora del llibre “Obrint Camí”. El dissabte a les 16.00 la tindrem amb nosaltres, t'esperem.

Dietètica antiaging i anticàncer. La natura com a protagonista - María Dolors Muntané.

María Dolors Muntané és una periodista científica especialitzada en Ciències de la Salut. Ha col·laborat amb diversos mitjans espanyols com el Mundo Diario i Catalunya Expres, ha format part de l'equip de redacció de Diari de Barcelona, i també ha sigut corresponsal de “Notícies Mèdiques”.

 

Ella és autora de diversos llibres de salut, aquí us deixem els títols d'uns quants: Les malalties del cor, Les al·lèrgies i la seva curació, La menopausa….

 

El dissabte a les 17.00 tindrem el plaer de tenir-la com a conferenciant a la Fira Natura 2019 perquè ens parli sobre el seu últim llibre: Dietètica antiaging i anticàncer.

 

No et perdis aquesta conferència, segur que no deixarà indiferent a ningú.

El ioga terapèutic com a eina de consciència de cos i treball emocional - Roger Masdeu

Roger Masdeu s’inicia a la pràctica del ioga amb l’organització "Yoga en la vida cotidiana" i més tard rep classes de Ioga Iyengar.


El 2010 passa 6 mesos a Àsia, on rep la formació de Ioga Sivananda a Vrindavan, Índia. En tornar a Barcelona comença a donar classes a Idea Loft, i un any més tard obre el seu propi centre, Ram Das.


Del 2012 al 2014 es forma en Ioga Terapèutic a càrrec de Víctor Morera i Grazia Suffriti a València, i assisteix a Madrid als seminaris de ‘Yoga y medicina del alma’ de l’escola Pranamanas Yoga.


Del 2015 al 2016 es forma com a facilitador de Constel·lacions Familiars a l’escola d’autoconeixement Meta. També comença a treballar per la clínica Arvila Magna i l’espai de Wellness Silencio.

 

El dissabte a las 19:00h tindrem el plaer de tenir-lo com conferenciant a la Fira Natura 2019 per que ens parli sobre el ioga terapèutic.

Diumenge 10 del març de 2019
El canvi climàtic i la justícia social - Josep Enric Llebot

Josep Enric Llebot és un físic i professor de la Universitat autònoma de Barcelona. Ha desenvolupat la seva carrera professional treballant principalment en els sectors relacionats amb la termodinàmica, la física ambiental i el canvi climàtic, tema del qual parlarà en la conferència que realitzarà el diumenge, a la Fira Natura 2019.

Ha realitzat diversos estudis científics ambientals, tant a nivell comarcal com nacional, i té més de 50 publicacions científiques i desenes de llibre publicats. Amb el llibre "¿El tiempo está loco?" va guanyar el Premi de Literatura Científica de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

Ha col·laborat escrivint columnes en diferents diaris com la Vanguardia, entre moltes altres coses més.

Si vols descobrir més detalls sobre el canvi climàtic a Catalunya i els seus efectes, no pots faltar a aquesta conferència.

Cultius transgènics: més promeses d'"un món de feliç" - José Ramón

José Ramón Olarieta Alberdi és Doctor Enginyer Agrònom i professor d'Edafologia i Químic Agrícola a la Universitat de Lleida.

És membre actiu de la plataforma Som lo que sembrem. Ha escrit articles i llibres sobre el model agrari actual i sobre els transgènics, aportant una visió molt crítica, oposant-se a aquest tipus de pràctiques.

El diumenge dia 10, a la tarda tindrem el plaer de que ens expliqui els efectes negatius que poden tenir els aliments transgènics en la nostra salut, no t'ho pots perdre.

CONTACTE

FIRA NATURA ( IPCENA ) 

P. Gramàtics, 2

25002 Lleida

+34 973 263 793

Dilluns a Divendres

 Matí de 09h a 14h 

Tarda de 16h a 19h

COORDINADOR

Marc Gassió Aiguadé
firanatura@gmail.com

ORGANITZACIÓ

Fira Natura és organitzada per l'entitat ecologista IPCENA-EdC

WEBMASTER / DISSENY WEB

Maimouna Fall Diouf

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram